pave-gc58feafb8_1920

Alles over werkschoenen en werkkleding

Werkt u in een omgeving waar bescherming van het lichaam van belang is? Bijvoorbeeld op de bouw of horeca. Dan is het belangrijk om uw veiligheid hoog in het vaandel te zetten. Dit kunt u bijvoorbeeld doen met behulp van veiligheidsschoenen, werkjassen of werkbroeken. Op deze manier kunt u ervoor zorgen dat u op een veilig en comfortabele manier uw werk kunt doen zonder al te veel rekening te houden met uw veiligheid. Wanneer u werkt, werkt u waarschijnlijk een groot deel van de dag. Daarom kan het best handig zijn om rekening te houden met uw veiligheid. Bent u benieuwd op welke manieren u voor veiligheid op het werk kunt zorgen? Lees dan verder!

 

De voordelen van werkschoenen en werkkleding

Een van de meest gebruikelijke manieren om voor veiligheid te zorgen op het werk is door gebruik te maken van veiligheidsschoenen. De werkschoenen die geadviseerd worden volgens de Arbowet zijn schoenen met een s3-normering. Deze producten geven meer grip en bescherming, zijn waterbestendig en hebben een veiligheidsneus. Een voorbeeld hiervan zijn de Redbrick werkschoenen. Daarnaast kunt u ook gebruik maken werkkleding zoals: werkjassen, vesten, korte werkbroek(en), shirts, hemden of overalls.

 

Waar een werkjas precies tegen beschermt, verschilt per model en soort. Iedere situatie vraagt natuurlijk om andere beschermende maatregelen. De meeste jassen zijn in ieder geval waterafstotend en winddicht. Daarnaast hebben werkjassen voldoende ruimte voor het opbergen van werk gerelateerde accessoires en gereedschappen. Werkt u vaak in de zomer? Dan zijn werk T-shirts wellicht een betere optie. Deze zijn luchtig licht en belemmert de werkzaamheden niet. Bovendien zijn dit één van de meest gedragen kledingstukken.

 

Werkschoenen en werkkleding kopen

Over het algemeen zorgt werkkleding voor bescherming tegen vuil, stof en gevaarlijke stoffen. Deze producten worden vooral aangeschaft door: bouwmedewerkers, zorgmedewerkers, schilders, hoveniers, maar ook in de horeca. Daarnaast zijn werkhandschoenen ook een populaire keuze. Deze zijn beschikbaar in diverse maten en kleuren.

 

Dit was alle informatie over hoe u uw veiligheid kunt waarborgen op uw werk! Wilt u werkschoenen of werkkleding kopen of meer informatie hierover krijgen? Bekijk dan één van de aanbieders. Dit bedrijf biedt werkschoenen en werkkleding aan van goede kwaliteit tegen scherpe prijzen. Bekijk de website voor meer informatie of bekijk het aanbod voor meer inspiratie.