zwart overhemd

Een zwart overhemd kopen, wat komt er allemaal bij kijken?

Een overhemd kopen klinkt makkelijker dan het is. Want welk overhemd past nou het beste bij jou. De keuze is tegenwoordig zo groot dat we tussen de bomen het bos niet meer zien. Zo zijn er verschillen stoffen, stijlen, kleuren en modellen. Sinds het overhemd ook wordt gedragen als casual en niet langer meer als formeel zijn er steeds meer stijlen ontstaan. Voor het dragen van een overhemd zijn er enkele regels. Met deze blog wordt het kopen van het juiste zwarte overhemd een stuk eenvoudiger.

De pasvorm van het overhemd

Eén van de belangrijkste punten waar je op moet letten bij het kopen van een overhemd is de pasvorm. Op dit moment zijn getailleerde overhemden populair. Dit is een wat smallere pasvorm en wordt vooral gedragen voor jonge en slanke mannen. Bij de aankoop van getailleerd overhemd moet u erop letten dat de knopen niet open gaan staan en dat u voldoende bewegingsruimte heeft. Een ander belangrijk punt is de lengte van het overhemd, deze mag niet te lang zijn maar ook zeker niet te kort. Een te kort overhemd zal snel uit een broek gaan bij de kleinste beweging. Ook de maat van uw bord is belangrijk als uw een stropdas draagt. De boord moet mooi aansluiten rond u nek. Een goede pasvorm bepaalt een groot deel van uw uitstraling, zorg ervoor dat het overhemd goed aansluit bij uw lichaam.

De juiste kleur voor een overhemd

Welke kleur is nou geschikt voor een overhemd aangezien er veel verschillende kleuren zijn. Voor een casual overhemd kunt u elke kleur kiezen die u zelf mooi vindt. Of een opvallende patroon, dit komt omdat het voornamelijk informeel gedragen wordt. Bij de kleur voor een formeel overhemd is het verstandig om een overhemd te dragen die niet heel erg opvalt denk hier bij aan een wit, blauw of een zwart overhemd. Als u toch wilt opvallen kunt u dit doen door te kiezen voor een bijzondere das.