Glitter trends (fashion)

Hoewel glitter door de jaren heen nooit uit de mode is geraakt, heeft het toch een metamorfose ondergaan. Dacht men vroeger bij glitter vooral aan de kleuren goud en zilver, tegenwoordig bestaan er glitters in alle mogelijke kleuren. Glitters kunnen gebruikt worden voor elke gelegenheid en voor zowel kleren, schoenen als accessoires.

Kleding
Door de jaren heen droegen mensen glitters op hun kleren. Dit was in de vorm van een enkel versiersel tot bepaalde trends waarin je je volledig in de glitters hulde. De discotijd was een voorbeeld van uitbundigheid van glitters. Tegenwoordig worden glitters in het dagelijkse leven niet zo vaak gedragen. Glitters in allerlei vormen en kleuren zien we nog altijd het meest bij feestelijke gelegenheden. De trend dat we dat laatste tijd zien is dat dat glitter steeds meer gedragen kan worden tijdens je dagelijkse leven. Dit kan in de vorm van metallic zilver, goud en rosé dat dit najaar heel hip is. Je kunt voor een enkel item gaan of voor totale metallic look. Dit laatste is niet aan te raden omdat het dan snel van leuk naar overdreven kan gaan.

Schoenen en Accessoires
Ook schoenen ontkomen niet aan de trend van glitter en metallic dat zich aan het ontwikkelen is. Je kunt gaan voor zilverkleurige gympen tot zwarte glitterpailletten op je herenschoen. Daarnaast zijn er ook schoenen waar zich alleen op een bepaald deel glitterdeeltjes bevinden. Deze kun je goed combineren met een kledingsaccessoire in dezelfde trend. Schoenen kunnen je outfit maken of kraken dus hier goed over nadenken is geen overbodige luxe.
Tasjes met allerlei soorten glitter toevoegingen bestaan al heel lang en worden vaak alleen bij feestelijkheden gebruikt. Daarnaast zijn sieraden bij uitstek de manier om glitter toe te voegen aan wat je aan hebt. Dit kan altijd en overal. Een mooie dames zonnebril met glitters past hier ook goed bij.

Make-up
Ook in de make-up is de glitter en metallic trend niet onopgemerkt gebleven. We zien ogen die versiert zijn met glitters en de oogschaduw die metallic kleuren combineert. De lippen worden ook niet vergeten. Je lippen versieren met extra glitters kan helemaal in deze trend.

Glittertattoos
Wat we de laatste tijd steeds vaker zien zijn tatoeages. Waren het vroeger vooral de permanente veelal donkergroene tatoeages, tegenwoordig zie je ze in allerlei kleuren. Vooral de tijdelijke (henna)tattoos in combinatie met allerlei glitterkleuren zijn erg in opkomst. Zo kun je om de paar weken een andere (glitter)tattoo nemen, zonder je huid schade toe te brengen.