Heb jij ook zo’n hekel aan strijken?

Strijken is door de emancipatie al jarenlang geen typisch vrouwenklusje meer, veel mannen strijken tegenwoordig hun eigen overhemden. Maar net als vrouwen vinden ze dit vaak een verschrikkelijk taakje. Wist je dat de strijktaak in een gemiddeld huishouden zo’n 1 uur en 9 minuten in beslag neemt? Tijd die je vast vele malen leuker weet te besteden. Daarnaast is het goed strijken van een overhemd ook nog eens geen eenvoudig klusje en vooral mannen krijgen nogal eens commentaar op hun strijkkunsten. Nog een weetje… Wist jij dat 2 procent van de ondervraagde in een onderzoek over strijken een kledingstuk van zijn partner bewust verpest heeft met strijken? Om er zeker van te zijn dat dit kledingstuk niet nogmaals beland tussen de volgende strijkwas. Wellicht is het een idee om tijdens de volgende winkelsessie eens te kijken naar strijkvrije overhemden. Dit zal veel stress en ruzie voorkomen. Ben jij extra lang of heb je een extra lange man? Kijk dan eens voor een mooi strijkvrij overhemd op Mouwlengte-7. Mouwlengte7 overhemden hebben een extra lange mouw en een extra ruglengte (extra lange overhemden dus). Mocht je toch nog overhemden willen strijken dan kun je met onderstaande tips het klusje in ieder geval wat eenvoudiger klaren.

Benodigdheden voor het strijken van een overhemd

Gebruik het liefst een stoomstrijkijzer dat gevuld is met water. Dit zorgt ervoor dat je overhemd minder snel slijt. Een welgevormde strijkplank met een zachte toplaag, waarin de knoopjes kunnen wegzinken krijgt de voorkeur.

Strijk nooit te heet

Kijk voor dat je gaat strijken goed in het was- en strijkvoorschrift om te zien op welke temperatuur je overhemd gestreken mag worden. Het aantal stippen in het icoontje corresponderen met de stippen op de temperatuurschakelaar van de strijkbout. Als je te heet strijkt kan het wel eens zijn dat je een afdruk van je strijkijzer op het overhemd achterlaat. (mocht je het kledingstuk bewust willen verpesten is het extra heet strijken wel een goed idee)

Strijk je overhemd aan de binnenkant

Het is raadzaam om je overhemd aan de binnenkant te strijken. Dit voorkomt verkleuringen en beschadigingen aan je overhemd. Als je het overhemd verkeerd over de plank legt kan er een scherpe kreukel in komen wat er lastig uitgaat. In het geval van hardnekkige kreukels of wanneer het overhemd erg droog is geworden, verstuif dan wat water uit je strijkijzer over de stof.

Alternatief voor strijken?

Ben je op zoek naar het perfecte overhemd waarop je nu de geleerde strijkkunsten kunt toepassen? Kijk dan eens op de site van Mouwlengte-7. Wil je niet strijken kijk dan bij de strijkvrije overhemden.