bamboo-g1dc1c7f55_1920

Wat zijn de voordelen van bamboe kleding?

Je komt bamboe vaak tegen op vakanties in AziĆ«, bij de panda’s in de dierentuin of zelfs in je eigen achtertuin. Wist je echter dat er tegenwoordig ook kleding gemaakt kan worden van bamboe? Het voelt fijn aan op je huid en is ook nog milieuvriendelijk! In dit blog vertellen we je alles over de voordelen van het dragen van bamboe kleding.

 

Voordeel 1: draagcomfort

We benoemden het net al even, maar bamboe kleding heeft een hoog draagcomfort. Dit komt omdat deze stof lekker soepel valt en zijdezacht aanvoelt. Dit komt omdat de vezels van bamboe een rond oppervlak hebben. Heb je last van allergiƫen? Ook dan kun je zonder problemen bamboe kleding dragen. Deze stof is namelijk hypoallergeen.

 

Voordeel 2: goed voor het milieu

Duurzaamheid staat tegenwoordig hoog in het vaandel bij de meeste mensen. Door het dragen van bamboe kleding draag jij je steentje bij aan het behoud van de aarde. De productie van bamboe kleding is namelijk wel 80% minder belastend voor het milieu dan de productie van katoen. Dit heeft een aantal redenen:

- Voor de groei van bamboe zijn geen pesticiden of meststoffen nodig

- Bamboe heeft weinig water nodig om te groeien

- Bamboe kan groeien op ondergronden van mindere kwaliteit

- Bamboe produceert bijzonder veel zuurstof

 

Voordeel 3: bamboe kleding blijft langer fris

Bamboe vezels hebben een absorberend vermogen. Dit komt omdat er allemaal microgaatjes in zitten die vocht sneller absorberen en laten verdampen. Zo kan bamboe wel 70% meer vocht opnemen dan katoen. Niet gek dus dat bamboe ondershirts voor mannen zo populair zijn! Ideaal voor in de zomer. Bovendien hoef je ze hierdoor minder vaak te wassen.

 

Voordeel 4: kreukvrij

Heb je je bamboe ondershirts in de wasmachine gedaan? Dan zullen deze hier vrijwel kreukloos weer uitkomen. Ook dit heeft weer te maken met de ronde structuur van de bamboe vezels. Strijken is dus verleden tijd!

 

Voordeel 5: UV-bescherming

Ben jij iemand die snel verbrand? Dan is bamboe kleding zeer geschikt voor jou. Bamboe filtert namelijk wel 98% van de schadelijke UV-stralen voordat ze op jouw huid terecht komt.