cadeau

Wat zijn relatiegeschenken?

Om een relatie te onderhouden met een klant of leverancier geef je vaak een relatiegeschenk, maar wat is het nou eigenlijk? Een relatiegeschenk is een present, welke je aan een klant, leverancier of personeel kunt geven. Een relatiegeschenk is een cadeau met daarop het bedrijfslogo erop. Met een relatiegeschenk laat je zien dat je om iemand geeft, maar het is ook een vorm van marketing. Doordat het logo op het cadeautje staat, zullen mensen je bedrijf sneller herkennen, dit zorgt dus voor meer naamsbekendheid. Het is goed om af en toe een relatiegeschenk te geven als blijk van waardering.

Steeds meer relatiegeschenken

Tegenwoordig zijn er steeds meer bedrijven die gebruik maken van relatiegeschenken. Bedrijven vinden het leuk om iets te geven wat bij het bedrijf past. Ook willen ze iets wat echt gebruikt wordt, daarom zijn er heel veel verschillende geschenken. Bedrijven geven soms ook relatiegeschenken aan onbekenden. Dit kan in het centrum zijn, maar ook op een open dag. Op deze manier proberen ze nieuwe klanten binnen te halen. Dit is een goede manier, want uit onderzoek is gebleken dat heel veel mensen geïnteresseerd raken. Veel bedrijven kiezen voor een klein presentje, een voorbeeld kan een notitieblokje zijn, maar ook een zonnebril of pet. Vaak kijken bedrijven naar het seizoen en de gelegenheid. Met het regenachtige weer dat er aan zit te komen is een hippe paraplu ook een leuk relatiegeschenk.

Online bestellen?

Een aantal jaren waren relatiegeschenken nog niet zo populair, daarom was het aanbod ook veel kleiner. Vandaag, de dag heb je niet alleen winkels waar je deze producten kunt bestellen, maar ook online shops. De webshops hebben diverse geschenken, welke je kunt aanschaffen. De geschenken moeten meestal in grote aantallen worden besteld. Ook krijg je bij heel veel websites korting als je meer besteld. Er zijn diverse formaten en kleuren verkrijgbaar. Zoals al geschreven stond, zijn er verschillende relatiegeschenken. De meest populaire cadeautjes zijn: schrijfwaren, flessen water en usb-sticks. De usb-sticks zijn pas sinds kort heel populair geworden. Mensen werken overal en hebben graag de bestanden bij zich, je kunt het naar de mail sturen, maar wat als je geen verbinding hebt? Een usb-stick zorgt ervoor dat je alles bij de hand hebt en je hoeft nooit meer iets te vergeten. Er zijn verschillende varianten, zelfs sticks in een vorm van een lippenstift.

Bron: www.supremerelatiegeschenken.be