Model worden

In principe kan iedereen model worden, maar er komt wel meer bij kijken dan je wellicht in eerste instantie zult verwachten. Om model te kunnen worden moet je meer in je mars hebben dan alleen de juiste maten en een frisse uitstraling, je moet namelijk ook gemotiveerd zijn en je moet beschikken over de juiste mentaliteit. Wat ook erg belangrijk is wanneer je model wilt worden is dat je vooral in het begin erg veel geduld moet hebben. De meest modellen bureaus zijn op zoek naar fotogenieke mensen met een unieke persoonlijkheid. Je kunt je bijna bij alle modellen bureaus in laten schrijven, voor de inschrijving hanteren de modellen bureaus de globale eisen waaraan voldaan moet worden. Wanneer je bent ingeschreven zul je worden aangemeld en beoordeeld worden op de toegevoegde waarde die je eventueel als model kunt hebben.

Wanneer er is besloten dat je een toegevoegde waarde hebt voor een modellen bureau dan zul je hierover snel bericht ontvangen met verdere instructies. Als alles voor je verloopt zoals het hoort dan word je automatisch ingeschreven in het modellen bestand. Ben je zover dat je als model staat ingeschreven dan zul je op de opdrachten moeten wachten die je krijgt aangeboden van het modellen bureau. De opdrachten variŽren van een kleinschalige fotoshoot tot internationale reclamecampagnes. Dit ligt natuurlijk aan de eisen van de opdrachtgever. Je zult zien dat elke opdrachtgever bepaalde eisen stelt aan de modellen. De opdrachtgevers verwachten van een model dat je de juiste maten en de juiste lengte heeft voor de catwalk.

Voor dit soort werkopdrachten worden er strengere eisen gesteld en wordt er veel van je als model verwacht. Voor deze opdrachten moet je als model bij een zeer selecte groep behoren. Het beste kun je als model de lengte van 1.80 m hebben, en de minimale lengte is 1.74 m, verder gaat de voorkeur meestal naar een model dat slank is. Wat ook belangrijk is, de leeftijd van het model, bij de meeste opdrachtgever moet je als model met je leeftijd tussen de 18 en 24 jaar zitten. Als je alles hebt, de lengte, de maten en je bent slank, dan willen de opdrachtgevers ook nog graag hebben dat je de nodige ervaring hebt.
Kan je nou geen model worden, maar wil je wel graag een show mee maken? Het kan zijn dat je kleurenblind bent, om de show toch optimaal te volgen kan je een kleurenblind bril aanschaffen.†Leave a Reply